tiistai 30. elokuuta 2011

salitreeniä ja juoksentelua

sitä näin syksyn kolkutellessa ovelle. Juokseminen on kyllä niin paljon mukavampaa, kun lämmöt on siedettävissä rajoissa sekä kehossa, että ympäristössä. Aamulenkeillä on ollut jopa tarvetta pitkille trikoille – aivan mahtavaa! Aamulenkit muuten vaatinee vielä hiukan totuttelua – parin viikon aikana on muutamana aamuna sänky vetänyt vielä pitemmän korren. Mutta, kyllä niistä aivan mahtava fiilis tulee ja kait se lähteminen on ollut joka kerta helpompaa. Huomennakin kello soi 5:45 ja polku odottaa J
Juoksu kulkee hyvin ja lihasjännityksien lisäksi ei ole ollut mitään kummempaa kremppaa. Viime vuonna näillä main almanakassa oli kanssa juoksua paljonkin, mutta niin se vaan alaselän ja oikean reiden jumittanut jännetulehdus lopetti juoksemisen syys-marraskuun ajaksi.  Toivottavasti vastaavanlaisilta vastoinkäymisiltä tänä vuonna vältytään ja Vantaa Maratonille pääsee tekemään uutta ennätystä.
Viime viikon lauantaina tuli juostua Otalammen puolimaraton ja suoraan korkeimmalle pallille. Reitti oli kumpuilevaa Vihtiläistä maantietä. Lenkeillä ei ole samaiset mäet edes puuskuttaneet, mutta kyllä tällä kertaa reitin lopussa olleet mäet vaan vei mehuja kovastikin. Aika 1:34:12 on oma ennätys, mutta veikkaisin, että jollain muulla reitillä olisin saanut jokusen minuutin vielä pois.
Fillarointi on ollut aika paljon jäissä. Yksi pitkä maastolenkki tuli vedettyä Haltiala-Paloheinä ympäristössä. Kivaa polkua, nopeasti ajettavaa pitkospuuta, alamäkeä, ylämäkeä – siis kaiken kaikkiaan aivan loistavaa maastoilua. Näitä varmaankin lisää näin syksyllä, kun on mahdollisuuksia – talvella ei kuitenkaan pääse ihan joka polulle ajamaan. TDH:n jätän väliin, vaikka se onkin hieno tapahtuma, mutta nyt vaan tuntui siltä ettei kannata riskeerata.
Punttisalitreenikaudenkin päätin aloittaa. Alkuun ihan pientä totuttelua jopa yksi kerta ja toisella kertaa siirryin jo kestovoimasarjoihin… Kuullostellaanpa mitä keho tuumaa. Spinning ja mahdollisesti myös bodypump tullee kuulumaan ohjelmaan koko syksy-talvikauden.
Avovesiuimakausi on aikalailla tältä kaudelta ohi. Ehkä käyn vielä ensi viikolla kerran. Syyskuun alusta pääsee Pirkkolaan Heltrin uintitreeneihin ja HyPyn uinnit Rajamäen hallillakin alkaa. Tämä on kyllä todella tervetullutta. Vaikka viime kesään nähden uinti on edennyt aimoharppauksen, niin siltikin kaipaan vielä huomattavasti tekniikkaopastusta.  Pikainen analyysi Joroisen tuloksien perusteella kertoo karua kieltä. Kaikkien osallistujien (581) joukossa olin 216. uimari, 130. pyöräilijä ja 169. juoksija. Suhde on kyllä oikein – eli kannattaahan sen pyöräilyn olla vahvin, kun siihen kuluu eniten aikaa. Juoksua ja pyöräilyä pystyn aika hyvin itseksenikin parantelemaan, mutta uinnissa tekniikassa lienee hirveästi vielä tehtävää.
Tulevana lauantaina 3.9. olisi mahdollisesti vielä yksi sprinttimatkan tykitys tiedossa. HyPyn triathlon team järjestää Sääksessä koko perheen tapahtuman, jossa myös perheen nuoriso pääsee ensi kertaa ”kisaamaan”. Lisäksi on tiedossa potkulautailua, makkaranpaistoa ja kahvittelua hyvässä seurassa. Kaikki kynnelle kykenevät matkalle mukaan, jos uinti tuntuu hurjalta, niin sen voi jättää myös väliin ja tehdä kisan duathlonina. Lisää infoa http://www.hypy.fi/  
Ja viikkojen statistiikkaa:
vko33 (7,5H)
MA – aamulenkki 30 min (5 km) ja avovesiuinti 1h (1,8 km)
TI – maastofilo 1h 30 min (15 km) + juoksu 20 min (4,2 km)
KE – juoksu PK 1h 15min (12 km)
TO – Golf / lepo
PE – juoksu 10 min. lämm. + 48 min. TV kova (10,5km) + jäähd. 10 min. (yht. 12 km)
LA – lepo
SU – juoksu 5 min. lämm. + TV reipas + jäähd. 10 min. = yht 1h 50 min. (21,5 km)
vko34 (8,5H)
MA – aamulenkki 30 min (5 km)
TI – vetotreeni 2 km lämmöt + 12 x 400m 10km kisavauhti/200m palautus + 2km jäähdyttelyt. = yht. 1H 5 min (15 km)
KE – aamulenkki 30 min. (5 km)
TO – punttisali, totuttelua 1H
PE – kevyt palauttava fillari 2H (22 km, Otalampi ½ maran merkkaus)
LA – lämmittelyt 3 km + Otalampi puolimaraton 1:34:12
SU – punttisali, kestovoima 1H + spinning 1H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti