sunnuntai 14. elokuuta 2011

palauttava viikko

Tämän viikon piti huipentua Heltrin rykäsyyn - eli puolileikkimieliseen seurasprinttiin Kuusijärvellä (uintia 750m, fillarilla 20km ja juosten 5km).

Startti tapahtui aamulla n. klo 9:00 ja uintiosuus meni tällä kertaa aivan hienosti. Alusta alkaen täysin häiritsemätöntä uintia omaan tahtiin. Ehkä matkaa tuli hiukan extraa, kun otin ulkolaidasta alussa aivan oman polun, mutta tämän tein täysin tietoisesti. Hiukan alle 13 minuuttia otti tuo uinti, joka oli minulle suuri positiivinen yllätys (ajatuksissa oli joku 15 minuutin alitus).

Fillari vaihtoon tuhrasin n. 2 minuuttia, joka nyt ei ole mikään huippunopea vaihto, mutta putsailin jalat kunnolla hiekasta, kun on muutamalla edellisellä kerralla tullut juoksussa rakkoja hiekan jyvien myötä. Fillariosuuden alussa ei ollut samanlaista hurmosta kuin muissa tämän vuoden karkeloissa. Vauhti oli varmaan ihan samaa luokkaa, mutta ohiteltavia ei juurikaan ollut. Yksi kaveri meni ennen Nikinmäen käännöstä ohi, mutta vauhti oli samaa luokkaa kuin minulla joten päätin roikkua sitten 8-10 metrin päässä. Aika pian Nikinmäen risteyksen jälkeen kisa vaan olikin sitten ohi... rengasrikko tällä kertaa. Ekan kerran triurani aikana pitemmällä kuin kilometrin päässä kotoa. Eikä ollut pakattu vararengasta, pumppua, rengasrautoja ja eikä edes adapteria, jonka tarvitsee saadakseen tuohon aerokiekkoon ilmaa. Ei siis auttanut edes muutaman kanssakilpailijan avuntarjoukset - talutushommiksi meni ja sitähän sitten riitti kolmeksi vartiksi. Ei ole lyhyt matka fillarikengillä lömpsötellä tuota matkaa. Oppina tästä minulle riittävän arsenaalin kanto aina fillarilla liikuttaessa ettei vaan tarvitse tuommoisia matkoja enää talutella. Taluttelun jälkeen kävin Kuusiksessa uimassa 1500 m muutanan kisassa toimitsijana toimineen kanssa. Mukavaa uintipeesausharjoittelua ja vauhtiakin ihan sopivasti.

Muutoin on mennyt palautteleva viikko mukavasti. Tiistaina tikkasin lyhyehkön 8km juoksulenkin hiukan vauhdin kanssa leikitellen.  Keskiviikkona kävin hieronnassa ja kyllähän sieltä löytyi todella 'ihania' jumeja sisäpohkeista ja ulkoreisistä. Tämän jälkeen kävin illalla rennolla uinnilla. Lopussa mopo vähän karkasi ja rupesin hakemaan tehoja uintiin. Tässä tohinassa karautin lumpeikkoon ja säikähdin aivan jumalattomasti sillä seurauksella että oikea jalka kramppasi. Ei muuten ole ollenkaan mukavaa. Enkä tiedä millaisen shokin olisin saanut, jollei a) märkäpuku olisi ollut päällä kelluttamassa ja b) ranta ei olisi ollut hyvinkin lähellä. Eli el naturel uinneissa tiedän vastedeskin uivani hyvinkin rannan tuntumassa, jollei ole jotain pelastuskalustoa saatavilla. Oikean jalan sisäpohje on vieläkin hiukan kosketusarka, mutta kuitenkin 'terveellä' tavalla. Lauantaina olikin tuo rykäsy. Ja tänään pihan laiton ohessa reilu 11km lenkki HCM:lle valmistautuvan kaverin kanssa.

Koostettuna siis:
MA - lepo
TI - 8km vauhtileikittelyä, 0:40
KE - uinti n. 2,1 km, 0:42
TO - lepo
PE - juoksu 30 min ja uinti 1,5 km 0:40
LA - rykäsyn uinti, 0:13 + fillari, 0:11 ja uinti 1,5 km n. 0:40
SU - juoksu 11,1 km, 0:54
YHT. 6:02 H

Ensi viikolla pitäisi hiukan keskittyä enemmän juoksuun. Olenkin Juoksufoorumilta katsellut itselleni ohjelmantynkää Vantaan Maratonia silmälläpitäen. Viikko kuutosestahan tuo pitää nyt aloittaa ja taidan kyllä hiukan korvata juoksuja fillarilla ja uiden. En usko, että jalkaparat kestää tuommoisia juoksumääriä. TDH on vielä kysymysmerkki osallistumiseni osalta. Viime vuonna taisi olla sen verran rasittava reissu, ettei se ainakaan tuon maratonin kannalta ole parasta mahdollista treeniä. Lisäksi todennäköisyys loukkaantumiselle on siellä tunnetusti suuri, kun yli tuhat ajajaa joista moni ei paljoakaan ajanut ryhmässä (minä mahdollisesti mukaanlukien) lähtee hampaat irvessä vääntämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti